Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Tekoči kruh, Pšenično pivo

Pšenično nemško pivo svetle barve, polnega telesa, z značilnim okusom po banani ter visoko stopnjo karbonizacije. Glede na nemške pivovarske standarde mora to pivo vsebovati najmanj 50% pšenice v svoji sladni osnovi.

Način: BIAB, Allgrain
Stil: Pšenično pivo, Weizen,  Hefeweizen

psenicno-pivo

Specifikacije:

  • Količina: 22l
  • OG: 1.054
  • FG: 1.014
  • IBU: 12
  • ABV: 5.3%
  • SRM: 4
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  •  2.8 kg Pšenični slad
  • 1.9 kg Pilsner
  • 0.3 kg Vienna ali munich
  • 0.15 kg Cara 20, 50 ali 120  (ni obvezno)
  • 22g Bobek
  • Fermentis WB-06 ali
  • Wyeast, 3068 (toplo priporočamo tekoči kvas za pšenično pivo)
  • 11g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.
Fermentiramo 2 tedna pri 20°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 2 tedna.

6 komentarjev

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!