Osvežilno pšenično pivo, ki nam lahko pričara več hmeljnega karakterja in manj kvasnih okusov kot nemški bratranci. Če želite pšenično pivo brez priokusa banane je to tisto pravo.
Način: BIAB in Allgrain
Stil: American Wheat Beer
Specifikacije:
- Količina: 22l
- OG: 1.051
- FG: 1.012
- IBU: 26
- ABV: 5.1%
- SRM:3
- Učinkovitost drozganja 75%
- 15g Savinjskega Bobka
- 15g Magnuma
- American Wheat Wyeast 1010
- 4g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 66°C za 75min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.
Fermentiramo 14 dni na 19°C.
Stil je tudi lepa podlaga za hladno hmeljanje, predlagamo da po fermentaciji dodate 30g kakšnega od aromatičnih ameriških sort hmelja za 5 dni na sobni temperaturi. Mi smo sicer uporabili Savinjski Wolf, 100g za 3 dni.
Se lahko namesto omenjenih kvasovk uporabi tudi katere druge?