Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Session Saison

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.041
  • FG: 1.008
  • IBU: 30
  • ABV: 4.4%
  • SRM: 9
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 3 kg Pilsner
  • 0.3 kg Special B
  • 0.3 kg Neslajena pšenica (lahko tudi slajena)
  • 95g Styrian 105/220
  • 5g Safale US-05
  • 5g Mangrove Jack’s M29 French Saison
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 65°C za 70min.
Na 60 min dodamo 20g hmelja, na 10 minut dodamo 15g hmelja, na 0 minut (whitlpool) dodamo 30g hmelja po 10 dneh fermentacije (hladno hmeljanje) dodamo končnih 30g hmelja za 4 dni.

Fermentacijo začnemo na 17°C in nato pustimo da samostojno zraste temperatura, 7 dan lahko dodatno segrevamo do 30°C . Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 tedna na sobni temperaturi.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!