Način: BIAB in Allgrain
Stil: Session Saison
Specifikacije:
- Količina: 20l
- OG: 1.041
- FG: 1.008
- IBU: 30
- ABV: 4.4%
- SRM: 9
- Učinkovitost drozganja 75%
- 3 kg Pilsner
- 0.3 kg Special B
- 0.3 kg Neslajena pšenica (lahko tudi slajena)
- 95g Styrian 105/220
- 5g Safale US-05
- 5g Mangrove Jack’s M29 French Saison
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 65°C za 70min.
Na 60 min dodamo 20g hmelja, na 10 minut dodamo 15g hmelja, na 0 minut (whitlpool) dodamo 30g hmelja po 10 dneh fermentacije (hladno hmeljanje) dodamo končnih 30g hmelja za 4 dni.
Fermentacijo začnemo na 17°C in nato pustimo da samostojno zraste temperatura, 7 dan lahko dodatno segrevamo do 30°C . Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 tedna na sobni temperaturi.
Komentiraj