Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Rihard Grenki, ESB

,

Angleški ale je velikokrat zasenčen zaradi trenutno pravladujočih ameriških hmeljev. Škoda, saj so angleška piva tipa bitter izredno prijetno pitna, kljub kljub temu pa nam postrežejo z okusem, ki ni naporen in težak. In točno tako je tudi z našim receptom. Je nevtralen, piten in pusti prijetno grenčico v ustih.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Extra Special/Strong Bitter

Specifikacije:

  • Količina: 25l
  • OG: 1.058
  • FG: 1.012
  • IBU: 30
  • ABV: 5.5%
  • SRM: 8
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 5.0 kg Pale ale
  • 0.25 kg Cara 50 ali 120
  • 0.25 kg Cara Munich
  • 0.5 kg sladkorja
  • 20g Northen brewer
  • 80g Bobek
  • Safale S-04
  • 5g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 68°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves Northern brewer in 20g Bobka, na 15 minut dodamo 30g Bobka in sladkor, na 0 minut dodamo 30g Bobka.

Fermentiramo 2 tedna na 22°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 tedna na sobni temperaturi.

Opomba: S sladkorjem stanjšamo telo in tako ustvarimo bolj avtentičen zvarek.

2 komentarja

Komentiraj to Davor Mismas Prekliči

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!