Način: BIAB in Allgrain
Stil: NEIPA / New England IPA
Specifikacije:
- Količina: 20l
- OG: 1.064
- FG: 1.017/1.010
- IBU: 60
- ABV: 6.3% / 7.1%
- SRM: 5
- Učinkovitost drozganja 75%
- 4.5 kg Pale ale
- 0.5 kg Wheat
- 0.5 kg Ovsenih kosmičev
- 50g Bobek
- 90g Citra
- 90g Galaxy
- 80g STYRIAN 105/220
- Wyeast – London Ale III 1318
- ali manj priporočljivo Safale US-05
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 65°C za 90 min, priporočamo tudi mash out pri 75°C.
Hmeljanje pa je bolj zapleteno:
- Za grenkobo na 60 minut dodamo 50g Bobka
- Za okus na 5 minut dodamo; 10g Citre in 10g Galaxya
- Za okus in aromo izvedemo “whirlpool” 20 minut na cca 80°C; 25g Citre, 25g Galaxya in 25g STYRIAN 105/220
- Za okus in aromo hladno hmeljimo 3 dni, po 5 dneh fermentacije; 25g Citre, 25g Galaxya in 25g STYRIAN 105/220
- Za aromo hladno hmeljimo 3 dni, po 15 dneh fermentacije; 30g Citre, 30g Galaxya in 30g STYRIAN 105/220
Fermentiramo dobra dva tedna na 20°C za Wyeast – London Ale III 1318 ali na 22°C za Safale US-05. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 tedna na sobni temperaturi.
Komentiraj