Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Poslovenjena NEIPA

,

Način: BIAB in Allgrain
Stil: NEIPA / New England IPA

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.064
  • FG: 1.017/1.010
  • IBU: 60
  • ABV: 6.3% / 7.1%
  • SRM: 5
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 4.5 kg Pale ale
  • 0.5 kg Wheat
  • 0.5 kg Ovsenih kosmičev
  • 50g Bobek
  • 90g Citra
  • 90g Galaxy
  • 80g STYRIAN 105/220
  • Wyeast – London Ale III 1318
  • ali manj priporočljivo Safale US-05
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 65°C za 90 min, priporočamo tudi mash out pri 75°C.

Hmeljanje pa je bolj zapleteno:

  • Za grenkobo na 60 minut dodamo 50g Bobka
  • Za okus na 5 minut dodamo; 10g Citre in 10g Galaxya
  • Za okus in aromo izvedemo “whirlpool” 20 minut na cca 80°C; 25g Citre, 25g Galaxya in 25g STYRIAN 105/220
  • Za okus in aromo hladno hmeljimo 3 dni, po 5 dneh fermentacije; 25g Citre, 25g Galaxya in 25g STYRIAN 105/220
  • Za  aromo hladno hmeljimo 3 dni, po 15 dneh fermentacije; 30g Citre, 30g Galaxya in 30g STYRIAN 105/220

Fermentiramo dobra dva tedna na 20°C za Wyeast – London Ale III 1318 ali na 22°C za Safale US-05. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 tedna na sobni temperaturi.

Komentiraj

Your email address will not be published.