Čudovit recept za vse ljubitelje temnih piv, ki imajo radi poln okus. Čeprav mogoče to ne bo prvo pivo, ki bi ga ponudili v vročih poletnih dnevih bo ta porter čudovit v malce hladnejših večerih. Pivo je uravnoteženo tako da ne prevladujejo morebitni sladkorji, ki bi jih pustil kvas.
Način: BIAB in Allgrain
Stil: Porter
Specifikacije:
- Količina: 20l
- OG: 1.061
- FG: 1.018
- IBU: 28
- ABV: 5.6%
- SRM: 34
- Učinkovitost drozganja 65%
- 4.5 kg Pale ale
- 0.4 kg CaraMunich III
- 0.4 kg Black
- 60g Celeia
- Safale S-04
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 66°C za 70min, po možnosti dvignemo na 76°C, pred spiranjem.
Na 60 min dodamo ves hmelj.
Fermentiramo 2 tedna pri 18°C . Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 4 tedne na sobni temperaturi.
Fino bi bilo, če bi objavljali tudi verzije za ekstrakt ter partial mash pivovarje.
Sicer si lahko vsak sam preračuna, samo verjamem, da se to ne da vsem:)