Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

#PivoVar Porter

,

Čudovit recept za vse ljubitelje temnih piv, ki imajo radi poln okus. Čeprav mogoče to ne bo prvo pivo, ki bi ga ponudili v vročih poletnih dnevih bo ta porter čudovit v malce hladnejših večerih. Pivo je uravnoteženo tako da ne prevladujejo morebitni sladkorji, ki bi jih pustil kvas.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Porter

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.061
  • FG: 1.018
  • IBU: 28
  • ABV: 5.6%
  • SRM: 34
  • Učinkovitost drozganja 65%

Sestavine:

  • 4.5 kg Pale ale
  • 0.4 kg CaraMunich III
  • 0.4 kg Black
  • 60g Celeia
  • Safale S-04
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 70min, po možnosti dvignemo na 76°C, pred spiranjem.
Na 60 min dodamo ves hmelj.

Fermentiramo 2 tedna pri 18°C . Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 4 tedne na sobni temperaturi.

2 komentarja

  • krnekdo pravi:

    Fino bi bilo, če bi objavljali tudi verzije za ekstrakt ter partial mash pivovarje.

    Sicer si lahko vsak sam preračuna, samo verjamem, da se to ne da vsem:)

Komentiraj

Your email address will not be published.