Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Home Gradivo #PivoVar Osnovni

Gradivo #PivoVar Osnovni

Program

Za začetek je najbolje, da malce obnovite znanje in preberete članek, “Kako narediti svoje domače pivo? (2. del – celoviti ekstrakt)“.

Priporočamo tudi naslednje članke:

Nasveti, triki …

  • Vodo potrebno za osnovo si pripravite dan pred tem, tako vam jo ne bo potrebno hladiti
  • Za prvo pivo si izberite temen stil, s tem boste najbolje prekrili morebitne začetniške napake
  • Namesto sladkorja uporabite DME, suhi sladni ekstrakt, je sicer dražji a bo pivu dal več okusa in telesa
  • Cenovno ugodne fermentorje lahko kupite v najbližji kmetijski zadrugi ali v Merkurju
  • Kvas v primernih pogojih rehidrirajte, namočite ga v toplo vodo za 20 minut
  • Kvas kupite ločeno, nikoli se ne ve v kakšnem stanju je priložen kvas
  • Stanje fermentacije lahko hitro preverite s hidrometrom
  • Vzmetna cevka za stekleničenje vam bo privarčevala ogromno časa
  • Pred stekleničenjem raztopite ves potreben sladkor v vreli vodi in razstopino vlijte v fermentor

Uporabne povezave

Priporočilo

V kolikor ste bili zadovoljni z našim tečajem, bomo zelo veseli, če ga priporočite tudi vašim prijateljem ali znancem, ki jih pivo zanima. Lahko pa jih tudi presenetite z darilnim bonom.

2. stopnja (Tečaj varjenja z vrečko – BIAB)

Vsi, ki ste se udeležili naše 1. stopnje prejmete popust! Ob nakupu uporabite kodo “najboljsapijaca”, ki vam od zneska odšteje 3€.

Kaj se boste naučili?
Podrobneje vam bomo predstavili sestavine in postopek potreben za varjenje piva po metodi BIAB. Veliko pozornost bomo namenili podrobnostim, prikazali kako se izogniti najpogostejšim napakam in podali veliko praktičnih nasvetov. Ker je tečaj naprednejše stopnje bomo govorili tudi o dry hoppingu, izdelavi svojega recepta, bistritvi piva in še mnogo več. Na tečaju demonstriramo varjenja piva s pomočjo BIAB metode.

Kdo bo tečaj vodil?
Tečaj bosta vodila vodji ekipe Pivopis.si in izkušena domača pivovarja, Davor Mišmaš in Andrej Colarič. Za dodatno znanje pa bo poskrbel  tudi glavni varilec pivovarne HumanFish-a Jaša Zidar.

Ali poleg znanja dobim še kaj? Da!

  • Ogled pivovarne HumanFish
  • Degustacija piva HumanFish
  • Degustacija piva zvarjenega po metodi BIAB
  • Gratis vrečka za drozganje v vrednosti 20,00€ (edina dodatna oprema, poleg lonca, ki jo potrebujete za BIAB metodo)!
  • Popust pri spletni trgovini pivoprema.eu
  • Popust pri spletni trgovini pivovarium.si

PRIJAVITE SE LAHKO TUKAJ!

Hvala!

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!