Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Piščančja tikka masala

Potrebujemo:

  • 3 žlice olja
  • 25 g masla
  • 4 čebule
  • 6 – 8 žlic tikka masala začimbne paste (lahko pripravite sami)
  • 4 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 700 g piščančjega mesa brez kosti in kože (prsi, stegna)
  • 1 pločevinko pasiranih paradižnikovih pelatov
  • pol pločevinke kokosovega mleka (ni nujno)
  • 1 lonček gostega jogurta
  • šopek koriandra (ali petršilja)
  • rezine limete ali limone

scs

Priprava:

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Piščančje meso narežemo na koščke. Na kuhalnik pristavimo veliko globoko ponev in v njej segrejemo olje in maslo. Dodamo čebulo in jo počasi pražimo, da se zmehča in lepo porjavi. V prepraženo čebulo vmešamo začimbno pasto in paradižnikov koncentrat ter vse skupaj med občasnim mešanjem pražimo še 5 minut. V ponev dodamo kose piščančjega mesa. Dobro premešamo, da se vsi kosi mesa lepo začinijo. Dodamo pasirane paradižnike, vse skupaj še enkrat dobro premešamo, ponev pokrijemo in jed med rahlim vrenjem kuhamo 15 do 20 minut. Tik pred koncem dodamo kokosovo mleko in po potrebi malo vode. Postrežemo s kuhanim basmati rižem, naan kruhom (lahko nadomestimo s tortiljo ali navadnim kruhom) in jogurtom, v katerega smo dodali sesekljan koriander.

Tikka masala začimbno pasto lahko pripravimo tudi sami. V terilniku ali električnem sekljalniku gladko zmeljemo 5 strokov česna, 1 košček svežega ingverja, 1 rdeč ali zelen čili brez semen, 1 žličko mlete kumine, 2 žlički koriandrovih semen, 1 žličko kurkume, 2 žlički garam masale, 1 žličko mlete paprike, semena iz štirih kardamomovih strokov in malo vode ali rastlinskega olja (samo toliko, da se vse sestavine lepo povežejo v gosto pasto).

Komentiraj

Your email address will not be published.