Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

NOVO: Pivopis certificiranje!

,

Pivopisov certifikat znanja o pivu

Pivopisov certifikat je namenjen vsem, ki že imate poglobljeno znanje o pivu in želite kredibilno, neodvisno in strokovno potrdilo svojega znanja.

Pri certificiranju sodelujemo s številnimi mikropivovarnami, gostinskimi lokali, distributerji in ostalimi podjetji v pivski industriji, ki so nam pomagali sestaviti preverjanje ključnega znanja, ki je potrebno in smiselno tudi v praksi.

Certifikat se pridobi na podlagi uspešno (80% pravilnih odgovorov) opravljenega izpita, ki je sestavljen iz pisnega in ustnega dela.

Kaj se bo preverjalo?

  • Osnove zgodovine piva (5%)
  • Kandidat mora poznati ključne zgodovinske dogodke na področju piva. Npr. uvedba termometrov, Reinheitsgebot, ameriška craft revolucija, …
  • Serviranje piva in kozarci (5%)
    Kandidat mora poznati glavne tipe kozarcev za pivo in zakonitosti pri točenju in serviranju piva. Npr. temperatura serviranja visokoalkoholnih piv, primeren kozarec za bitter, …
  • Shranjevanje in rokovanje s pivom (5%)
    Kandidat mora poznati vse načine shranjevanja piva in dobre prakse rokovanja s pivom. Npr. kako na pivo vpliva svetloba, …
  • Senzorika piva (15%)
    Kandidat mora poznati vse senzorične elemente piva (aroma, okus, … ) in jih podrobno razumeti. Npr. katere okuse prinesejo določene surovine, identifikacija posameznih deskriptorjev …
  • Napake v pivu (10%)
    Napake v pivu so bolj pogoste, kot bi si mislili zato je potrebno poznati najpogostejše ter jih tudi znati opisati.
  • Stili piva (25%)
    Kandidat mora poznati vse stile piva. Poglobljeno razumevanje je pričakovano pri glavnih stilih piva (porter, IPA, weizen, …).
  • Surovine in varjenje piva (25%)
    Kandidat mora poznati uporabljene surovine pri varjenju piva in proces varjenja piva v celoti. Npr. katere slade poznamo, ameriški hmelji, encimi pri drozganju …
  • Hrana in pivo (5%)
    Kandidat mora poznati ključne zakonitosti pri kombiniranju hrane in piva in je sposoben sam predlagati določene kombinacije ter jih utemeljiti.
  • Slovenske in ključne svetovne pivovarne (5%)
    Kandidat mora poznati glavne pivovarne, tako slovenske, kot tuje, ki so močno vplivale na razvoj pivovarske scene v Sloveniji oz. v svetu.

Stroka o Pivopisu

Kaj pridobite s certifikatom?

  • Neodvisno potrdilo znanja na področju piva
  • Kadrovsko kredibilnost v pivski industriji
  • Vpis v register imetnikov certifikata
  • Prioritetno obravnavo pri razpisih za delovna mesta v mikropivovarski industriji
  • Plaketa o opravljenem izpitu

Več informacij in prijave

Klik na to povezavo!

 

Komentiraj

Your email address will not be published.