Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Najlažja bučna juha

Potrebujemo:

  • 3 žlice olja
  • 1 manjšo čebulo
  • par strokov česna
  • eno manjšo jesensko bučo (hokaido, maslenka, navadna oranžna…)
  • sol in mlet koriander
  • jušna osnova
  • po želji: posušen zdrobljen čili, sladka smetana, bučno olje

pumpkin-soup-1003488_960_720

Priprava:
Bučo prerežemo na pol in odstranimo semena. Semena shranimo in jih kasneje rahlo popražimo. Bučo narežemo na rezine, pokapamo z oljem in zložimo na pekač. Čebulo prerežemo na pol in jo dodamo buči, enako tudi cele neolupljene stroke česna. Vse posolimo, posujemo s koriandrom in čilijem in damo v pečico na 180℃ za slabo uro.

Medtem pogrejemo jušno osnovo. Če je nimamo, enostavno stopimo jušno kocko v litru vroče vode. Pečeno bučo, čebulo in česen (olupljena) stresemo v jušno osnovo, prevremo in zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho serviramo v skodelice in potresemo s popraženimi bučnicami. Po želji pokapljamo z bučnim oljem ali sladko smetano. Zraven lahko postrežemo rahlo popečene rezne kruha.

Komentiraj

Your email address will not be published.