Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Kalifornija v kozarcu

Lahkotno pivo z malenkost sadnimi hmeljnimi notami, žitnimi aromami ter rahlim karamelnim okusom. Pivo spada v hibridne stile, ker se ga fermentira z ležak kvasovkami, ampak pri višjih temperaturah.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: California Common

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.048
  • FG: 1.010
  • IBU: 40
  • ABV: 5.0%
  • SRM: 10
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 60g Savinjskega Bobka
  • Mangrove Jack’s M54 Californian Lager
  • 4g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 75min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.

Fermentiramo 14 dni na 18°C.  Po možnosti nato pustimo ležati fermentor (sekundarna fermentacija/zorjenje) 2 do 10 dni pod 10 stopinj C, najbolje okrog 2 stopinj C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 4 tedne.

Stil je tudi lepa podlaga za hladno hmeljanje, predlagamo da po (sekundarni) fermentaciji dodate 30g kakšnega od aromatičnih ameriških sort hmelja za 5 dni na sobni temperaturi.

2 komentarja

Komentiraj

Your email address will not be published.