Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Ječmenko

Verjetno najboljši predstavnik bogatih ter kompleksnih sladnih okusov. Pivo polnega telesa, ki z alkoholno stopnjo pogreje še najbolj utrjene pivce piva. Nadvse primeren stil za staranje.

Način: BIAB in Allgrain

Stil: Angleški Barleywine

Specifikacije:

  • Količina: 12l
  • OG: 1.097
  • FG: 1.026
  • IBU: 48
  • ABV: 9.3%
  • SRM: 14
  • Učinkovitost drozganja 60%

Sestavine:

  • 4.4 kg Pale ale
  • 0.7 kg Vienna ali Munich
  • 0.5 kg Cara 30 ali 50
  • 0.15kg Pšeničnega slada
  • 0.4kg temnega sladkorja
  • 80g Bobek
  • 2 zavoja Safbrew T-58
  • 5g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo 60g  hmelj Bobek, na 10 minut dodamo 20g ostali hmelj Bobek in rjavi sladkor.

Fermentiramo 3 tedne na 20°C, pretočimo v sekundarni fermentor in pustimo ležati vsaj 3 do 6 mesecov na cca 18°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 3 mesece na sobni temperaturi.

2 komentarja

Komentiraj to Davor Mismas Prekliči

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!