Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Home Izobraževanje

Izobraževanje

Imate lokal, društvo, organizacijo… ? Imate radi in vas zanima pivo? Bi želeli svoji skupnosti pripraviti nekaj prav posebnega?

Izvajamo sproščena in interaktivna izobraževanja na področju piva, ki poskrbijo, da boste ob naslednjem naročanju piva točno vedeli kaj ste naročili.

IMG_2777

SINGLE izobraževanje (predavanje + degustacija) – cca 3h

V sklopu izobraževanja se bomo dotaknili ključnih točk v zgodovini piva, ugotovili kaj pivo naredi dobro, spoznali najpomembnejše senzorične lastnosti piva in razblinili/potrdili bomo nekaj zanimivih mitov. Definirali bomo najpomembnejše svetovne pivovarske “šole”. V predavanje spada degustacija 5 različnih vrhunskih piv, po dogovoru tudi mali prigrizki.

DOUBLE izobraževanje (predavanje + degustacija) – 2x cca 3h

Poleg tematik, ki so navedene pri SINGLE izobraževanju, bomo podrobneje spoznali najbolj znane stile piva in morda tudi kakšnega manj znanega. Odkrili bomo zakaj določeni stili sploh obstajajo, kdo jih določa in se pogovorili o njihovih ključnih karakteristikah. Dotaknili se bomo tudi kombiniranja piva s hrano. V predavanje spada tudi degustacija 10 različnih vrhunskih piv, po dogovoru tudi mali prigrizki.

TRIPLE izobraževanje (predavanje + degustacija) – 3x cca 3h

Poleg informacij, ki spadata v SINGLE in DOUBLE izobraževanje bomo bolj natančno spoznali enostavni proces varjenja piva in se pogovorili, kaj vsaka izmed štirih glavnih sestavin doprinese k pivu? Izvedeli bomo, da hmelj ni glavna sestavina, da voda ni najpomembnejša ter zakaj je pivo lahko svetlo in aromatično ali pa tudi temno in izredno blago po okusu. V predavanje spada tudi degustacija 15 različnih vrhunskih piv in mali prigrizki.


Ali pa nam piši na pivo@pivopis.si