Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Home Izdelkov #PivoVar+ Napredne metode

#PivoVar+ Napredne metode

37.00

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

OPIS

Po iniciativi naših tečajnikov smo ugotovili, da obstaja mnogo domačih pivovarjev, z zajetno količino znanja, vendar pa z željo in ambicijo stopiti še korak naprej. Pripravili smo delavnico oziroma napredni tečaj za vse tiste, ki vam varjenje piva ni več tuje in želite spoznati številne napredne metode, ki vam bodo pomagale, da iz dobrega piva naredite odlično pivo!

Kdaj?  13. oktober ob 18h

Kje? Ljubljana, Kavarna Tiskarna

Koliko časa? Trajanje tečaja bo približno 3.5h

Tematike, ki jih bomo obdelali?

  • Podrobno delovanje encimov med drozganjem
  • Različni načini in tehnike uporabe hmelja
  • Vodna kemija: Kako brati vodno poročilo, minerali in ioni, uporaba učinkovin za uravnavanje vode
  • Kako razumeti in uspešno kontrolirati fermentacijo
  • Rokovanje s tekočim kvasom
  • Na kakšne načine učinkovito stabilizirati in zbistriti pivo
  • Stili in harmonija piva
  • Kako zvariti boljše pivo – degustacija vašega piva!

Degustacija vašega piva

Vse prijavljene pozivamo, da prinesejo eno svoje domače pivo (cca 2l). Pivo bomo skupinsko degustirali, se o njem pogovorili in strokovno pokomentirali ter podali morebitne predloge za izboljšave. Pivo morate na dogodek prinesti ohlajeno na primerni temperaturi.

Kdo bo tečaj vodil?

Tečaj bosta vodila Davor Mišmaš, strokovnjak na področju piva in Samo Žabkar, izkušeni domači pivovar in sodnik piva.

Ali poleg znanja dobim še kaj?

Seveda, vsak udeleženec prejme tudi sledeče;

  • Welcome beer
  • Tekoči kvas*
  • Konstruktivno kritiko vašega piva
  • Individualno svetovanje po koncu tečaja
  • Popust pri nakupu opreme za domače pivovarstvo (Pivoprema.eu)
  • Popust pri nakupu sestavin za domače pivovarstvo (Vse za pivo.si)

Kakšna je cena tečaja?

Cena za tečaj znaša 37,00€

Dodatne informacije?

Če vas še kaj zanima, vprašajte nas na davor@pivopis.si

*Tekoči kvas

Možnost imate, da zberete med dvema sevoma;

Kvas bo pripravljen v koncentrirani obliki 250ml in bo imel rok trajnosti več tednov.

Dodatne informacije

Izberi kvas

Ameriski, Psenicni