Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Hoppy Weizen

Osnova tega piva je pšenično pivo, ki je svetle barve, polnega telesa, z značilnimi aromami po banani ter visoko stopnjo karbonizacije. Po nemških standardih mora to pivo vsebovati najmanj 50% pšenice v svoji sladni osnovi. Na tej točki pa nehamo slediti nemški konzervativnosti in pivu aromatične ameriške hmelje.

Način: BIAB, Allgrain
Stil: Pšenično pivo, Weizen,  Hefeweizen

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.053
  • FG: 1.013
  • IBU: 13
  • ABV: 5.1%
  • SRM: 3
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  •  2.8 kg Pšenični slad
  • 0.9 kg Pilsner
  • 0.9 kg Vienna ali munich
  • 20g Savinjski Golding
  • 25g Cascade
  • 25g Pekko
  • M20 Bavarian Wheat – Mangrove jack’s
  • 10g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 90min.
Na 60 min dodamo ves Savinjski golding. Po 14 dneh fermentacije dodamo preostali hmelj (hladno hmeljanje) citre za 4 dni, po možnosti uporabi tudi tehniko hladnega šoka (cold crashing). Fermentiramo 2 tedna pri 20°C. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici 2 tedna.

Komentiraj

Your email address will not be published.