Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Cheesecake z malinami

Potrebujemo:

Malinov preliv

  • 350 g svežih malin
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 40 ml vode
  • 2 žlici sladkorja

Nadev

  • 1 vrečka želatine v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja
  • 400 g kremnega sira
  • 50 ml limoninega soka
  • 80 g sladkorja v prahu

Piškotno dno

  • 200 g mandljevih (ali kakšnih drugačnih) piškotov
  • 50 g olupljenih mandljev
  • 1,5 žlice sladkorja
  • 90 g masla

sss

Priprava:

Maslo raztopimo in nekoliko ohladimo. V mešalniku drobno zmeljemo piškote, mandlje in sladkor in zmešamo s stopljenim maslom. Vse skupaj dobro pregnetemo.

Dno okroglega pekača za torte (premera 22 cm) obložimo s papirjem za peko, nato pa ga dobro namažemo z maslom. Dno in obod pekača obložimo s pripravljeno piškotno maso. Pekač postavimo v hladilnik.

Želatino namočimo v hladni vodi in pustimo stati 10 minut, da želatina nabrekne. Smetano skupaj s sladkorjem čvrsto stepemo. V večji skledi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok. V zmes počasi vmešamo stepeno smetano.

Ko želatina nabrekne jo v manjši kozici na šibkem ognju počasi segrejemo, da se razpusti. Pazimo, da ne zavre! Tekočo želatino vmešamo v zmes kremnega sira in stepene smetane. Iz hladilnika vzamemo pekač in pripravljen nadev vlijemo na piškotno podlago. Pekač rahlo potresemo, da se nadev enakomerno razporedi. Pekač prekrijemo s plastično folijo in shranimo v hladilnik, da se nadev nekoliko strdi (približno za eno uro).

Sveže maline preberemo, očistimo in po potrebi na hitro oplaknemo pod tekočo vodo. Nekaj malin prihranimo za okrasitev, preostale pa stresemo v kozico. V lončku zmešamo jedilni škrob, vodo in sladkor ter mešanico vlijemo v kozico z malinami. Maline med mešanjem zavremo, odstavimo in preliv ohladimo.

Pekač s torto vzamemo iz hladilnika in po nadevu prelijemo ohlajen malinov preliv. Na koncu torto okrasimo s prihranjenimi malinami in postavimo nazaj v hladilnik, da se dobro ohladi, nadev pa povsem strdi (še za približno 3 do 4 ure).

Ohlajeno torto previdno ostranimo iz pekača in položimo na servirni krožnik. Razrežemo jo na poljubno velike kose in postrežemo.

Komentiraj

Your email address will not be published.