Zopet smo za vas pripravili nekaj okusnega. V približno 30 minutah lahko s tem receptom nahranite 4 lačne ljudi. Obetavno, kajne? Recept je zelo primeren tudi za začetnike.
- Dobro slovensko craft pivo, ki nima veze z receptom, ampak smo prepričani, da bo prijalo ob kuhi
- 50 dag čebule
- 0.3 dl temnega piva, ne pregrenkega in premočno hmeljenega
- 0.5 žlice rjavega sladkorja
- 1.5 dl jušne osnove ali ena jušna kocka
- Sol in črni poper
- Oljčno olje
- 4 rezine francoske štruce
- 10 dag sira
Postopek:
- V večjem loncu na oljčnem olju in sladkorju pražimo na kolobarje narezano čebulo 15 minut pri srednji moči
- Ko čebula lepo porjavi zalijemo z jušno osnovo in pivom
- Solimo in popramo
- Kuhamo še 15 minut
- Proti koncu popočemo rezine francoske štruce in obilno posujemo s sirom, kruhek dodamo v krožnik
- Po želji se lahko juho tudi vlije v primerno posodo, doda kruhek in gratinira 10 minut
Komentiraj