Izredno hmeljen pale ale, ki bo sploh po godu pivcem IPA, ki želijo veliko hmelja v alkoholno lažjih pivih. Recept od nas sicer zahteva večjo potrpežljivost ampak bo našo čakanje dobro poplačano!
Način: BIAB in Allgrain
Stil: Ameriški pale ale
Specifikacije:
- Količina: 30l
- OG: 1.054
- FG: 1.013
- IBU: 35
- ABV: 5.3%
- SRM: 7
- Učinkovitost drozganja 70%
- 3.8 kg Pale ale
- 0.70 kg Cara 20
- 0.2 kg Pšeničnega sladu
- 15g Magnum
- 70g Cascade
- 70g Citra
- Wyeast 1056 ali
- Safale US-05
- 5g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 66°C za 70min.
- Na 60 min dodamo 15g Magnuma
- Na 25 min dodamo 10g Cascade in 10g Citre
- Na 7 min dodamo 20g Cascade in 20g Citre
- Na 0 min dodamo 20g Cascade in 20g Citre
- po 10 dneh fermentacije dodamo 20g Cascade in 20g Citre za 3 dni.
Fermentiramo 2 tedna na 22°C za Safale US-05 in na 18°C za Wyeast 1056. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 6 tednov na sobni temperaturi. Pivo je po hmelju na zgornji meji pale ale-a, zato mora zoreti dlje časa, sicer bo zelo rezek in neuravnotežen. V primeru da uporabite Safale US-05 bo pivo bolj suho (manjši FG), zato pomislite če želite manj hmelja za grenkobo (iz 15 na 10g Magnuma)
Komentiraj