Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

C2, Ameriški pale ale

Izredno hmeljen pale ale, ki bo sploh po godu pivcem IPA, ki želijo veliko hmelja v alkoholno lažjih pivih. Recept od nas sicer zahteva večjo potrpežljivost ampak bo našo čakanje dobro poplačano!

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Ameriški pale ale

Specifikacije:

  • Količina: 30l
  • OG: 1.054
  • FG: 1.013
  • IBU: 35
  • ABV: 5.3%
  • SRM: 7
  • Učinkovitost drozganja 70%

Sestavine:

  • 3.8 kg Pale ale
  • 0.70 kg Cara 20
  • 0.2 kg Pšeničnega sladu
  • 15g Magnum
  • 70g Cascade
  • 70g Citra
  • Wyeast 1056 ali
  • Safale US-05
  • 5g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 66°C za 70min.

  • Na 60 min dodamo 15g Magnuma
  • Na 25 min dodamo 10g Cascade in 10g Citre
  • Na 7 min dodamo 20g Cascade in 20g Citre
  • Na 0 min dodamo 20g Cascade in 20g Citre
  • po 10 dneh fermentacije dodamo 20g Cascade in 20g Citre za 3 dni.

Fermentiramo 2 tedna na 22°C za Safale US-05 in na 18°C za Wyeast 1056. Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 6 tednov na sobni temperaturi. Pivo je po hmelju na zgornji meji pale ale-a, zato mora zoreti dlje časa, sicer bo zelo rezek in neuravnotežen. V primeru da uporabite Safale US-05 bo pivo bolj suho (manjši FG), zato pomislite če želite manj hmelja za grenkobo (iz 15 na 10g Magnuma)

Komentiraj

Your email address will not be published.