Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

BBQ Beer – dimljeno pivo

Odličen zvarek za poletne piknike. Pivo je odraz novodobne ameriške kulture eksperimentiranja. Za osnovo služi dimljeni nemški klasik, aecht schlenkerla, ki je zvarjen s pomočjo hibridnih kvasovk. Kvasovke fermenirajo na višji temperaturi ampak ustvarjajo delikatni karakter, ki je znan v ležakih, vse to pa še v ale časih! (bere se kot oglas, ampak je res!)

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Dimljeno pivo

Specifikacije:

  • Količina: 22l
  • OG: 1.053
  • FG: 1.013
  • IBU22
  • ABV: 4.9%
  • SRM: 12
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 2 kg Smoked (Bestmaltz)
  • 1.2 kg Pilsner
  • 1.2 kg Munich
  • 0.25 kg Cara 30 ali 50
  • 0.08 kg Black
  • 40g Bobek
  •  Mangrove Jack’s – M54 Californian Lager
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

Ves slad drozgamo na 65°C za 70min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.

Fermentiramo 2 tedna na 18°C . Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 3 tedne na sobni temperaturi.

Komentiraj

Your email address will not be published.