Odličen zvarek za poletne piknike. Pivo je odraz novodobne ameriške kulture eksperimentiranja. Za osnovo služi dimljeni nemški klasik, aecht schlenkerla, ki je zvarjen s pomočjo hibridnih kvasovk. Kvasovke fermenirajo na višji temperaturi ampak ustvarjajo delikatni karakter, ki je znan v ležakih, vse to pa še v ale časih! (bere se kot oglas, ampak je res!)
Način: BIAB in Allgrain
Stil: Dimljeno pivo
Specifikacije:
- Količina: 22l
- OG: 1.053
- FG: 1.013
- IBU22
- ABV: 4.9%
- SRM: 12
- Učinkovitost drozganja 75%
- 2 kg Smoked (Bestmaltz)
- 1.2 kg Pilsner
- 1.2 kg Munich
- 0.25 kg Cara 30 ali 50
- 0.08 kg Black
- 40g Bobek
- Mangrove Jack’s – M54 Californian Lager
- 6g/l Sladkorja za stekleničenje
Postopek:
Ves slad drozgamo na 65°C za 70min.
Na 60 min dodamo ves hmelj.
Fermentiramo 2 tedna na 18°C . Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 3 tedne na sobni temperaturi.
Komentiraj