Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Bamberška polnjena čebula

Potrebujemo:

  • 4 velike čebule
  • 250 g svinjine
  • 100 g kuhane dimljene svinjine
  • 4 rezine prekajene slanine
  • pol steklenice dimljenega piva
  • sol, poper, majaron, muškatni orešček
  • 3 jajca
  • 2 žemlji
  • sesekljan peteršilj
  • par žlic močne jušne osnove
  • žlica moke

abv

Priprava:

Čebule olupimo in jim na koncu, kjer je korenina, odrežemo približno 1 cm. Nato čebule izdolbemo oziroma poberemo ven toliko plasti, da nam ostane približno centimeter debela posodica iz čebule. Izdolbljeno čebulo, svinjino in dimljeno meso zmeljemo v mešalniku, dodamo jajca, žemlje, začimbe, peteršilj in še malo zmiksamo, da se vse lepo poveže. Z zmesjo napolnimo čebule, jih damo v posodo, prilijemo par žlic vode in pokrijemo.. Postavimo v pečico, ogreto na 200°C in pokrito pečemo 45 minut. Pred koncem za par minut odkrijemo, da se čebula malce zapeče. V ponvi pocvremo rezine slanine, s katerimi nato pokrijemo čebulo. Čebule vzamemo iz posode in jih shranimo na toplem. V posodo, kjer so se pekle čebule, zlijemo pivo, jušno osnovo in dodamo moko. Vse skupaj prevremo, da se omaka zgosti. Po potrebi še malo začinimo in naše slastne bamberške polnjene čebule so pripravljene. Čebule postrežemo na krožniku s pire krompirjem in omakico. Dober tek!

Komentiraj

Your email address will not be published.