Kjer se (z)družimo največji ljubitelji piva. In vsega povezanega s pivom.

Sneg iz Berlina

Kisla piva so v porastu in Berlinsko belo pšenično je prav zagotovo eden od razlogov, tradicionalno je zelo kislo in ima nižjo stopnjo alkohola, kar ga naredi zelo pitnega. Novi val pivovarjev pa mu dodaja še aromatične hmelje v postopku hladnega hmeljenja, kar ustvari res unikaten zvarek.

Način: BIAB in Allgrain
Stil: Berliner Weisse

Specifikacije:

  • Količina: 20l
  • OG: 1.031
  • FG: 1.008
  • IBU: 13
  • ABV: 2.9%
  • SRM: 1
  • Učinkovitost drozganja 75%

Sestavine:

  • 1.3 kg Pilsner
  • 1.3 kg Pšeničnega slada
  • 10g Aurora
  • 6g/l Sladkorja za stekleničenje

Postopek:

  1. Drozgamo 60 minut na 66°C
  2. Po možnosti dvignemo temperaturo drozganja na 74°C
  3. Precedimo slad in ga po možnosti spiramo
  4. Zavremo do vrelišča in dodamo ves hmelj
  5. Kuhamo samo 30  minut

Fermentiramo 1 mesec na 20°C.  Stekleničimo in nato zorimo v steklenici najmanj 2 meseca na sobni temperaturi.

Usedline iz steklenic skrbno nabirajte iz komercialnih različic stila Berliner Weisse, usedline dodate istočasno kot kvas, zadostovalo bo že usedlina iz treh steklenic.

Komentiraj

Your email address will not be published.

Ta spletna stran živi z namenom, da se znanje o pivu in pivovarstvu prosto prenaša naprej.
Veseli bomo, če lahko donirate kak cekin, da se pokrijejo stroški gostovanja, domene ... Hvala!